magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

Szentendrei magyar képzőművészek,kortárs festők és szobrászok tárlatai magánlakásokban és nyilvános kiállításokon.

Szabadegyetem: Műgyűjtés itthon és külföldön

A Szentendrei Képzőművészeti Egyetem Műgyűjtés itthon és külföldön című előadását 2015. október 16-án rendeztük meg, a Ferenczy Múzeummal közösen, a MANK Régi művésztelepén. Az est előadója, Marghescu Mária volt, beszélgetőtársa pedig Daru Gábor (Duna Médiaszolgáltató).
Marghescu Mária az 50-­es, 60-­as években emigrációba kényszerült, majd véletlenek sorozata folytán került kapcsolatba a francia és németországi művész­világgal. Gyermekkorától vonzódott a művészetekhez, népművészeti miliőben nőtt fel, azonban az élet úgy hozta, hogy végül nem az Iparművészeti Egyetemen kezdte meg tanulmányait. Mégis, ha nem is mint alkotó -hanem inkább, mint mecénás- az európai művészet vérkeringésének részévé vált. Személyes és baráti kapcsolatot ápolt Tapies­szel,ismerte Mirót, kiállított Chillida­t és a sor hosszan folytatható. A beszélgetésben kiderül majd, hogy hogyan alakul egy találkozásból kiállítás sorozat, hogyan növi ki vagy nő bele a kiállító tér az otthonba. Hogyan lesz a Galeria Marghescu jegyzett párizsi és hannoveri festők és szobrászok kiállításainak helyszíne? Miért fontos hogy magunkénak tudhassunk, hogy együtt éljünk valódi műalkotásokkal? És hogy miért is ne merjünk nagyot gondolni, mikor: “Isten egyenesen ír görbe vonalakon”?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>