magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

Szentendrei magyar képzőművészek,kortárs festők és szobrászok tárlatai magánlakásokban és nyilvános kiállításokon.

A Szentendrei Grafikai Műhelybe látogatunk

Zarubay Bence grafikai műhelyA Lakástárlat Baráti Kör februári találkozóját a Szentendrei Grafikai Műhelyben tartjuk.

A műhely 1980-ban alakult azzal a céllal, hogy a városban élő művészeknek alkotási lehetőséget teremtsen. A kezdeményezés olyannyira jól sikerült, hogy az elmúlt időben olyan európai hírű mesterek is dolgoztak itt, mint Kepes György, Barcsay Jenő, Bálint Endre vagy Korniss Dezső.

A tagok sorában vannak a kortárs képzőművészet jeles képviselői , többek között Aknay János, Balogh László, Bereznai Péter, Bukta Imre, Deim Pál, Farkas Ádám, Keserű Ilona, Konok Tamás, Nádler István, Vincze Ottó.

A műhelylátogatás során…
♦ Találkozunk Aknay János Kossuth-díjas festőművésszel, aki most februárban fogja elkészíteni legújabb szitanyomatát.(Aknay Jánossal készült interjúnk.)
♦ Faggatjuk Vincze Ottó Munkácsy-díjas képzőművészt, mi is az a szita? Mi a litográfia? Eredeti vagy másolat? Mi az értéke? Érdemes szitanyomatokat, egyedi grafikákat gyűjtenünk?(Vincze Ottóval készült interjúnk)
♦ Jelen lesz Nagy Barbara festőművész, aki megmutatja legújabb egyedi grafikáját, ami szintén itt készült.
♦ Munka közben megismerkedünk Zarubay Bence festő, grafikus művésszel, aki a Grafikai Műhely vezetője, mestere (Zarubay Bencével készült interjúnk)
♦ Beleshetünk az archívumba, sőt vásárolhatunk is a munkák közül!
♦ Vigyázz, még ragad! Megnézzük, hogyan készül el egy kétszínnyomásos szita Vincze Ottó kezei alatt. Ha már nem ragad, haza is vihetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>