magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

Szentendrei magyar képzőművészek,kortárs festők és szobrászok tárlatai magánlakásokban és nyilvános kiállításokon.

Az Adventi Műteremsöprés elsöprő sikere

DSC_0209

Jávor Piroska műtermében

Elsöprő sikere lett a nagy Adventi Műteremsöprésnek, melyet Szentendrei Lakástárlat Alapítványunk tartott december 13-án, ezüstvasárnap délután, Szentendre belvárosában. Közel 100 előre regisztrált érdeklődő gyűlt össze a Szamárhegyen, ahonnan kis csoportokban, eltérő sorrendben – elkerülve az egy helyen kialakuló tumultust – vezettük a résztvevőket a 7 szentendrei kortárs képzőművész, Baksai József, Bihon Győző, ef Zámbó István, Gulyás Andrea, Jávor Piroska, Makó Judit és Szabó Tamás műtermébe.
A Műteremsöprésben résztvevő látogatónak lehetősége nyílt az említett képzőművészeket megismerni, történeteiket meghallgatni, beszélgetni velük. Megismerhette a művész élet-illetve alkotóterét, műveit, és felfedezhetett, beleszerethetett egy-egy olyan kincsbe, ereklyébe, melyet -elérhető áron – meg is vásárolhatott a látogatás alkalmával.

Gulyás Andrea és Bihon Győző műterme

A Szentendrei Lakástárlat Alapítvány missziója a kortárs szentendrei képzőművészet népszerűsítése, az alkotók munkáinak széles körű, rendszeres és újszerű bemutatása, közben tiszteletben tartva a művészek alkotói szabadságát.Az alapítvány programjainak egy része az aktív műértő, művészetpártoló körnek szól, amely értékeli, megbecsüli Szentendre képzőművészeti örökségét, támogatja a kortárs alkotókat, felkarolja a pályakezdő fiatal művészeket. Természetesen célja ezt a kört tágítani, így egy sokkal szélesebb, műkedvelő (vagy éppen a mi segítségünkkel műkedvelővé váló), a művészetet értékelő rétegnek is mindig biztosítunk programot. Ilyen esemény volt az elmúlt években az Adventi -és az Éjjel-Nappal Nyitott Lakástárlat, a Vigyázz, még ragad! nevet viselő műteremlátogatás-sorozat , illetve az immár harmadik éve tartó, a Ferenczy Múzeummal közösen szervezett Képzőművészeti Szabadegyetem előadásai.

Az Adventi Műteremsöprés ötletének megszületése után mind a művészek, mind az Alapítvány nagy lelkesedéssel fogott bele az esemény szervezésébe. Mindvégig nagy volt az összhang közöttünk, részben ennek is köszönhető, hogy végül ilyen nagyszámú műkedvelő közönség rohamozta meg a műtermeket. A látogatókat fogadó művészek is elégedettek voltak: “Nagyszerű ötlet volt a szervezőktől, Balogh Zsuzsától, Musza Györgyitől és Varga Csabától ez a rendhagyó kulturális esemény létrehozása. A galériák kiállításaihoz képest egész más volt a feeling, köszönhetően annak, hogy a művészek megmutathatták a későbbi kész alkotásokhoz készült korábbi vázlatokat, kisérleteket. Elmondhatták a látogatók számára egy-egy mű keletkezésének körűlményeit. Köszönet a szervezőknek, hogy közelebb került egymáshoz a művész és a közönség! Reméljük jövőre is létrejöhet más művészekkel is a “műteremsöprés!”-Bihon Győző
Továbbá az érdeklődők is bebizonyították – ezúton is-, hogy igenis van igény a kortárs képzőművészet, a művészek és a műtárgyak megismerése iránt. Musza Györgyi, a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány elnöke nagyon sikeresnek tartotta a programot és elmondta: “Művészek, látogatók, ötletadók-szervezők egyaránt elégedettek voltak, így mindenképpen várható folytatás. Sőt, szeretnénk az eseményből hagyományt teremteni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>