magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

Szentendrei magyar képzőművészek,kortárs festők és szobrászok tárlatai magánlakásokban és nyilvános kiállításokon.

Ki ül ebbe a székbe?

kmetty2

A város művészei és a Ferenczy Múzeum szakemberei közösen állnak ki a kiállítóhelyekért

 A dologi kiadások csökkentése érdekében a téli időszakban a Ferenczy Múzeum kénytelen volt bezárni a kismúzeumokat. A Ferenczy Múzeumi igazgatója a szentendrei művészet mai képviselőihez és műértőihez fordult segítségért, egy olyan program ötletével, mely felhívja a nagyközönség, és nem utolsó sorban a fenntartók figyelmét.

2013. március 13. és 31. között a folyamatos nyitva tartás érdekében az igazgató, a munkatársak, a művészek, műgyűjtők együtt vállalják az őrzést, egyúttal különleges, személyes tárlatvezetést tartanak a látogatók számára.

A Szentendrei Lakástárlat március 23-án, szombaton tárlatvezetést szervez az Ámos-Anna, Czóbel és Barcsay múzeumokban a Lakástárlat Baráti kör és minden érdeklődő részére. A sétán elkísér bennünket Krizbai Éva muzeológus, tájékoztat bennünket a múzeumok  helyzetéről, mesél létrejöttükről, bemutatja a kiállított gyűjteményeket.

A séta során  találkozunk a termeket alkalmilag őrző művészekkel. A Barcsay Múzeumban Balogh László festővel, Szentendre Város Díszpolgárával, aki most kapta meg a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. Személyesen fogunk Neki gratulálni! Valamint Dr. Kálnoki Gyöngyössy Mártonnal a Ferenczy Múzeum Igazgatójával, aki szintén teremőrként dolgozik ezen a napon.

Találkozunk március 23-án, szombaton 15.45 – kor a Fő téren. Várunk benneteket! 

logok-01