magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

Szentendrei magyar képzőművészek,kortárs festők és szobrászok tárlatai magánlakásokban és nyilvános kiállításokon.

Festőiskola 2012

Tranzit Fesztivál Kőszeg 2012

A Tranzit Fesztivál meghívására a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány festőiskolát szervezett a kőszegi Jurisics várban. A  fesztivál színvonalas szabadegyetemi előadásai mellett izgalmas és mozgalmas színfoltot jelentett a Várárokban megrendezett Tranzit Festőiskola. Csató Máté és Tóth Eszter fiatal szentendrei képzőművészek vezetésével egy kifeszített óriásvásznon közös műalkotást hoztak létre a fesztivál résztvevői. Szentendrei őstémákat, ősmotívumokat festettek akril technikával a vászon kockáiba, szabadon választott szentendrei fotók és festményrészletek alapján. A bátrabbak a plan-air festők nyomdokán szalmakalappal a fejükön, festőállványon elhelyezett vásznon alkották meg saját Szentendre- képüket. Megfestésre került a Váralja sikátor, a Hild-lépcső, templomtornyok, a kereskedő jelvény, a napóra, a Pestis kereszt, a Tabakosok keresztje, az oromfalak, a Városháza homlokzata, Szentendre címere, a Rab Ráby ház kapuja, a Vajda rács és sok más szentendrei motívum.

A „Fess, alkoss, próbáld ki magad!” -hívószóra minden nap tömegek jelentek meg a Várárokban, és az átszellemült alkotásnak csak a lemenő nap vetett véget.

A fesztivál zárónapján az óriás festményt ünnepélyesen feldarabotluk, és minden alkotó hazavihette saját Szentendre képét.