magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

Szentendrei magyar képzőművészek,kortárs festők és szobrászok tárlatai magánlakásokban és nyilvános kiállításokon.

Sajtóközlemény 2012 december

Tisztelt Újságíró / Szerkesztő!

Ezúton tájékoztatjuk rendezvényünkről, reméljük, programunk felkelti érdeklődését!

Ajándékozzon művészetet! A Szentendrei Lakástárlat Alapítvány Adventi Lakástárlatot és Vásárt rendez a Festők Városa Vendégházában (Szentendre, Fő tér 12.) 2012.december 7-9.között annak összes helyiségeiben azon szentendrei képzőművészek bemutatására, akik a 2012-es évben a lakástárlatokon szerepeltek. Közel 150 műalkotás 15 művésztől, köztük Bálint Endre, Csíkszentmihályi Róbert, Gy.Molnár István, fe Lugossy László, Korniss Dezső, Tzortzoglou Georgios, ef Zámbó István.

A lakástárlatok különleges szalonrendezvények, melyek meghívásos alapon magánlakásokban kerülnek megrendezésre. A magánlakás falai között, intim térben elhelyezett műalkotás elérhető közelségbe kerül a publikum számára. A vásárló, a gyűjtő jobban el tudja képzelni, hogyan hat majd a kiválasztott mű saját otthonában. A műalkotások bemutatásának ezen újszerű, divatos formája segíti a mű és közönsége egymásra találását.

„Fontos küldetésünk, hogy a Szentendrén élő képzőművészek könnyen megismerhetőek legyenek bárki számára.” – Musza Györgyi, a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány tárlat szervezője.

Ez alkalommal nyílik meg az 1000 év+ program keretében felújított Városi Vendégház a széles publikum előtt és nyerhet minden érdeklődő bepillantást a Lakástárlatok világába.

3 napos Adventi Képzőművészeti Lakástárlat és Vásár Szentendrén

2012. december 7.-én 18 órától december 9.-én 18 óráig

Helyszín: Szentendre Város Vendégháza, Szentendre, Fő tér 12.
Programok:
December 7 péntek
Megnyitó: 18 óra
Tárlatot megnyitja: Fehrentheil Henriette restaurátor
Köszöntőt mond Dietz Ferenc, Szentendre város polgármestere és Gyürk Dorottya, a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány kuratóriumi tagja
Közreműködik: Träger Lili énekművész (Balkán Fanatik)

December 8-án szombat
Tárlatvezetés 17 óra, angol nyelvű tárlatvezetés 15 óra
Közreműködik: Balkán Fanatik, Karácsonyi dalok, 20 óra

December 9-én
Tárlatzáró: 17 óra
Tárlatot bezárja: Fehrentheil Henriette restaurátor
Közreműködik: Szvorák Katalin népdalénekes
Művésztalálkozók és művészportré filmek vetítése a rendezvény ideje alatt.

Főszervező: Szentendrei Lakástárlat Alapítvány
Szervező: Szentendre Város Önkormányzata