magyar képzőművészek, kortárs festők, szobrászok szentendrei tárlata

Szentendrei magyar képzőművészek,kortárs festők és szobrászok tárlatai magánlakásokban és nyilvános kiállításokon.

Sajtóközlemény: Adventi Lakástárlat és Vásár Szentendrén

„A művészeket ez alkalommal megkértük, hogy főművek mellett – kisebb, kedvezőbb árú alkotásokkal támogassák a karácsonyi ajándékválasztást, hogy a művészetkedvelők, művészetpártolók a karácsonyfa alá is szentendrei művészek alkotásait tehessék. – magyarázza Musza Györgyi, a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány elnöke. – Fontos küldetésünk, hogy rámutassunk, a művészeti alkotás személyes, egyedi, értékálló, különleges ajándék.”

Advent ünnepén Szentendre meghitt csendben és feldíszítve várja Jézus születését. A hagyományok szerint a Fő téren elhelyezett óriás adventi koszorú gyertyáit vasárnapról vasárnapra a mediterrán kisváros sok száz lakója közösen gyújtja meg. A környező utcákon vásári forgatagban sétálgathat kellemesen a járókelő. A Festők városában képzőművészeti alkotásokat is hoz a Jézuska a karácsonyfa alá: a Szentendrei Advent egyik legkülönlegesebb eseménye a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány által szervezett Adventi Lakástárlat és Vásár ezt ígéri.

Számos exkluzív képzőművészeti esemény szervezője, a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány idén ismét megrendezi a város vendégházában vásárral egybekötött Adventi Lakástárlatát. Közel 40 szentendrei képzőművész több mint 200 eredeti műalkotását mutatják be. Olyan szentendrei művészekét, akik az elmúlt időszakban az Alapítvány zártkörű lakástárlatain már bemutatkoztak. Az Alapítvány célja a szentendrei képzőművészet széles körű bemutatása, az alkotóművészek támogatása. Az Alapítvány küldetése: Szentendrét mindenkinek!

10 ember, 10 műalkotás, 10 gondolat a címe a háromnapos Adventi Lakástárlat és Vásár fő programjának, melyen előzetesen felkért művészetkedvelők osztják meg gondolataikat az általuk választott műtárgyakról. Ebbe a szubjektív tárlatvezetésbe a látogatók is bekapcsolódhatnak, és ők is elmondhatják gondolataikat egy-egy alkotásról. A helyszínen elhelyezett üveggömbbe is gyűlnek a kiállított alkotások inspirálta érzések, impulzusok. Aki kedvet érez, leírhatja gondolatait, melyeket a Lakástárlat a honlapján közkinccsé fog tenni.

Az Adventi Lakástárlaton többek között Aknay János, Csíkszentmihályi Róbert, efZámbó István, Országh Lili eredeti alkotásaival rendezik be 3 napra a patinás és felújított barokk kereskedőház, a Dimsics-ház helyiségeit.

Részletes program és további információ a kiállító művészekről www.lakastarlat.hu oldalon található.

Szentendre, 2013.november 20.

Balogh Zsuzsa
kommunikáció
(+36) 20 / 5787 313
balogh.zsuzsa@lakastarlat.hu
Szentendrei Lakástárlat Alapítvány, 2000 Szentendre, Vasúti villasor 49/B

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>