Uncategorized

4 SZOBRÁSZ – 4 SZOBOR – 85 LEÜTÉS

Szeretettel invitálunk a Szentendrei Jazz- és Bornapok keretén belül megrendezésre kerülő zenés performanszunkra. A Barcsay Udvar „amfiteátrumában” kiállított életnagyságú szobrok által ihletett táncelőadás megálmodója Zambrzycki Ádám táncművész és Dóró Zsolt festőművész, zeneszerző, aki most élőben játszik.

 

 

Ő mondja el, mit is jelent a címben a 85 leütés:
„Zenében az ütés, azaz Bpm (beats per minute), az egy perc alatt elhangzó leütések száma egy adott műben. Az emberek pulzusát hasonlóképpen mérjük, ütés/perc. Az 50-120/perces pulzust tekintjük normálisnak. Ha a két érték összegét megfelezzük, pontosan 85-öt kapunk. Ezen a ponton mutatkozik meg a dolgok emberi vonatkozása, az erre az alkalomra íródott zenével és tánccal is reflektálunk a kiállításon megjelenő életnagyságú emberi/figurális szobrokra. Mivel a 85 leütés a zen stádiumnál egy hangyányit fokozottabb magatartásra utal, és a szobrok nyugalmi állapota adott, így nem volt kérdés, hogy ezzel a tempóval  serkentve, de mégis optimális pulzusszámon tartsuk a lelkes érdeklődőket a kiállítás ideje alatt.”

Az előadás előtt Szikra Renáta művészettörténész beszélget Csikszentmihályi Róbert – Kossuth díjas, Farkas Ádám Kossuth díjas, Szabó Tamás Munkácsy díjas és Szabó Menyhért szobrászokkal.

Időpont: 2019. szeptember 29. vasárnap 17.30 :

17.30 gyülekezés, welcome drink
18.00 beszélgetés a művészekkel

18.30 Zambrzycki Ádám és Dóró Zsolt performansza

Helyszín: Barcsay Udvar (Szentendre, Dumtsa Jenő u. 10.)
Belépő: 1.500 Ft/fő, mely a welcome drinket – egy pohár somlói bort – is tartalmazza
A programot Szentendre Varos Önkormányzata, valamint  Szép Heléna pince Somlószőlős támogatja. Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Szentendrét mindenkinek!