Kortárs mindenkinek!

A Szentendrei Lakástárlat Alapítvány célja a kortárs szentendrei képzőművészet népszerűsítése, az alkotók munkáinak széles körű, rendszeres és újszerű bemutatása itthon és külföldön.

Alapítványunk a kortárs szentendrei képzőművészek számára nyújt rendhagyó bemutatkozási lehetőséget, tiszteletben tartva a művészek alkotói szabadságát. Segítségünkkel műveik olyan közönséghez is eljutnak, akik különben nem járnak galériákba, kiállításokra, de értő vezetésünk mellett műkedvelővé, műértővé válnak. Célunk, hogy támogatásunkkal létrejöjjön egy aktív műértő, művészetpártoló kör, amely értékeli, megbecsüli Szentendre  képzőművészeti örökségét, támogatja a  kortárs alkotókat, felkarolja a pályakezdő fiatal művészeket. Alapítványunk e támogatói kör részére képzőművészeti programokat, lakástárlatokat, nyitott lakástárlatokat, műterem-látogatásokat, tárlatvezetéseket, képzéseket szervez.

Feladatunknak tekintjük, hogy minél több szentendrei művészetpártolót (magánszemélyt, gazdálkodó szervezetet, intézményt) állítsunk magunk mellé, felelevenítsük a mecenatúra hagyományát, kialakítsuk új modelljét.

Szentendrei Lakástárlat Alapítvány alapító okirata: itt