ii-adventi-muteremsopres-2Bátran állíthatjuk, hogy műtermet söpörni ismét izgalmas élmény volt. November 27-én, advent első vasárnapján rendezte meg a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány a II. Adventi Műteremsöprést, mely valójában a műteremsöprések történetében már a harmadik. A Szamárhegyen összegyűlt nagy számú érdeklődő közönség a műtermekkel jelölt térképpel a kezében egyedül, vagy csoportosan, a Lakástárlat Alapítvány kuratóriumi tagjainak (Balogh Zsuzsa, Musza Györgyi, Varga Csaba, Sulyok Györgyi) vezetésével vághatott neki a szentendrei képzőművészek birodalmának. ii-adventi-muteremsopres-19
A Dalmát Szamár Bisztróban Benkovits György (ahogy magát szerényen nevezi: „nyugdíjas amatőr vízfestő”) várta az érdeklődőket nemcsak képeivel, hanem finom, házi süteményeivel is.
Pár méterrel odébb Tzortzoglou Georgios, Yorgos nyitott műtermében találhatta magát a résztvevő. A „klasszikus” műteremben a képzőművész-zenész nagy méretű festményei mellett vázlatokat, skicceket is nézhetett, vásárolhatott a vendég.
Jávor Piroska már rutinosan várta a Műteremsöprés résztvevőit, hiszen ő már harmadik alkalommal nyitotta ki műtermét a nagyközönség előtt.
A Régi Művésztelepen pedig két műterem is várta az érdeklődőket: Baksai József és Bereznai Péter festőművészé.

Az immár hagyománnyá vált rendezvény következő alkalmát tavasszal rendezi meg a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány.