Nagyszerű Találkozás a mesterrel rendezvényen vagyunk túl. Lehoczky Krisztina festőművész tihanyi nyaralójába invitált bennünket 2020. július 25-ére. Az esős reggeli kezdés után, délutánra kisütött a nap, így a vendégeket már a csodálatos panorámával tudtuk fogadni.

A művésznő képeit nemcsak a házban, de a fedett fészerben is kiállítottuk. A festményeken túl, 4 szentendrei szobrász – Asszonyi Tamás, Lukács Tibor, Pistyur Imre és Szentirmai Zoltán – munkái is szerepeltek a házban és a kertben egyaránt.

Krisztinával Szikra Renáta művészettörténész beszélgetett, mesélt nekünk művészi pályája kezdeteiről, korszakairól. A vendégeinket – ahogy az ilyenkor szokás nálunk – finom falatokkal és behűtött Tarjányi habzóborral vártuk.

A hosszú járvány okozta kényszerszünet után igazán öröm volt egy ilyen eseménnyel indítania alapítványunknak ezt az évét. Köszönjük mindenkinek a részvételt, reméljük maradandó nyári délutánt sikerült szerezzünk minden kedves látogatónak! Nézzétek meg a helyszínen készült videónkat: