Zarubay Bence grafikai műhelyA Lakástárlat Baráti Kör februári találkozóját a Szentendrei Grafikai Műhelyben tartjuk.

A műhely 1980-ban alakult azzal a céllal, hogy a városban élő művészeknek alkotási lehetőséget teremtsen. A kezdeményezés olyannyira jól sikerült, hogy az elmúlt időben olyan európai hírű mesterek is dolgoztak itt, mint Kepes György, Barcsay Jenő, Bálint Endre vagy Korniss Dezső.

A tagok sorában vannak a kortárs képzőművészet jeles képviselői , többek között Aknay János, Balogh László, Bereznai Péter, Bukta Imre, Deim Pál, Farkas Ádám, Keserű Ilona, Konok Tamás, Nádler István, Vincze Ottó.

A műhelylátogatás során…
♦ Találkozunk Aknay János Kossuth-díjas festőművésszel, aki most februárban fogja elkészíteni legújabb szitanyomatát.(Aknay Jánossal készült interjúnk.)
♦ Faggatjuk Vincze Ottó Munkácsy-díjas képzőművészt, mi is az a szita? Mi a litográfia? Eredeti vagy másolat? Mi az értéke? Érdemes szitanyomatokat, egyedi grafikákat gyűjtenünk?(Vincze Ottóval készült interjúnk)
♦ Jelen lesz Nagy Barbara festőművész, aki megmutatja legújabb egyedi grafikáját, ami szintén itt készült.
♦ Munka közben megismerkedünk Zarubay Bence festő, grafikus művésszel, aki a Grafikai Műhely vezetője, mestere (Zarubay Bencével készült interjúnk)
♦ Beleshetünk az archívumba, sőt vásárolhatunk is a munkák közül!
♦ Vigyázz, még ragad! Megnézzük, hogyan készül el egy kétszínnyomásos szita Vincze Ottó kezei alatt. Ha már nem ragad, haza is vihetjük.