Házigazda beszélgetések

Beszélgetés Gyarmati Anitával

Mióta laktok Szentendrén?

Szentendrei-szigeten lakunk, 23 éve, de időnk nagy részét Szentendrén töltjük. Minden ideköt: iskola, üzlet, cég, bevásárlás, mozi, piac, stb. Szeretem, hogy akárhová megyek a városba, mindig találkozom ismerősökkel, barátokkal és mindig történik valami! A kisvàrosi életforma, de egy speciàlis kultúr- fűszerrel megszórva, ami megkülönbözteti a többi kisvàrostól.

Ismertek személyesen szentendrei művészeket?
Látásból sok művészt ismerünk, de baráti kapcsolatban Pap János Györggyel és feleségével a szintén festő Molnár Zsuzsával vagyunk. Festők nélkül ez a város nem ugyanaz lenne.

Mi alapján választotok műtárgyat?

Nem vagyunk gyűjtők és ” mindenevők ” vagyunk. Egyszerűen tetszik. De talàn a humor az ami alapján választunk!  Meg az aktuális anyagi helyzet.

Mi a véleményetek a lakástárlatról?
A lakástárlat egy szuper kezdeményezés, az első pillanattól kezdve lelkesedem érte! Megfoghatóbb lesz a művészet, szerethetőbb, érthetőbb. A részvevők nagy része szeretne valamit hazavinni a hangulatból, ami a lakástárlaton megfogja. Ha ott esetleg nem is vesz, egy kis gondolatfoszlány ott marad nála, és egyszer csak észrevétlen mégis kép vagy szobor tulajdonos lesz.

Miért vállaltad a felkérést?
Örömmel vállaltam a felkérést, mert ismerem és kedvelem a Lakástárlat létrehozóit. Nagyon nagy munkát végeznek, és szerettem volna ebben segíteni és részese lenni.