Házigazda beszélgetések

Beszélgetés Kenéz Gabival

Régóta éltek Szentendrén? Szerettek szentendreiek lenni? Mit ad nektek ez a város?

1999-ben költöztünk Szentendrére, örülünk, hogy itt lakhatunk. A város nyugodt környezetet, kellemes életteret és sokszínű kulturális és szórakozási lehetőséget. Mindezek mellet talán a legfontosabb, hogy sok jó barátot kaptunk a „várostól”.

Ismeritek személyesen a művészeket, tudtátok hogy Szentendre a Festők városa? 

Személyesen Orbán Attilát, Lehoczky Krisztinát, Bihon Győzőt, Kósa Klárát,  és Pistyur Imrét ismertük. A Lakástárlat jóvoltából gazdagodott az ismeretség a művészekkel.  Azt tudtuk, hogy Szentendre a Festők városa, de az igazi érzés ami ezt tudatosítani tudja az hiányzott.  A Lakástárlatnak köszönhetően  közelebb került hozzánk az érzés, igen Szentendre a Festők városa.

Vannak kedvenc művészeitek? Mi alapján választotok műtárgyat? Volt családi indíttatása annak, hogy művészetpártolók vagytok? 

Kedvenc művészeink: Orbán Attila, Lehoczky Krisztina, Kósa Klára. Műtárgyat tetszés alapján választunk. A személyesen vett műtárgyaink része a lakásunknak, így fontos, hogy ezekben a  műtárgyakban megtaláljuk az örömünket, hogy személyesen szóljanak hozzánk a színeken a formákon keresztül.  Nem volt családi indíttatása annak, hogy művészpártolók lettünk.

Mi a véleményetek a Lakástárlatról? Miért vállaltátok a házigazda szerepét? 

A Lakástárlatot nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk, mind a művészek , mind a kedvelők, gyűjtők  oldaláról nézve. Hogy miért vállaltuk a házigazda szerepét? Teret és támogatást akartunk adni ennek az új, nagyszerű ötletnek, és a barátainkat meghívva megmutatni nekik a szentendrei kultúra egy szeletét.  Mindenképpen jó kezdeményezésnek tartjuk a Lakástárlatot.