Első magyar Lakástárlat

A Szentendrei Lakástárlat Alapítvány a szentendrei képzőművészet népszerűsítésére, az alkotó művészek támogatására lakástárlatokat szervez. A Lakástárlat Alapítvány fő tevékenysége, hogy havi rendszerességgel – erre jelentkező magánszemélyek otthonaiban – egy napos időszakos kiállításokat hoz létre, amelyeken az alkotók művészeti pályáját valamint az ott kiállított műtárgyakat avatott szakemberek ismertetik a rendezvényt befogadó család vendégeinek. Kiállításainkon a „nagy öreg”-ek és a „befutott” kortársak mellett legtöbbször meghívunk kiváló, de kevésbé közismert, valamint pályakezdő fiatal művészeket is.

A lakástárlatok különleges szalonrendezvények, ahol a kiállítótermek értő gondosságát és precizitását ötvözzük az otthon melegével. A meghívottak körét a házigazda határozza meg. A lakás falai között, bensőséges térben elhelyezett műalkotás elérhető közelségbe kerül a közönség számára. A vásárló, a gyűjtő jobban el tudja képzelni, hogyan hat majd a kiválasztott mű saját otthonában. A műalkotások bemutatásának ezen újszerű, divatos formája segíti, hogy a mű és közönsége egymásra találjon. A tárlatok alkalmával  a vendégeknek lehetőségük van megvásárolni a kiállított műveket az alkotóktól. Alapítványunk a lakástárlatok nyújtotta lehetőségeken túl, mindenkor készséggel közreműködik a szentendrei képzőművészektől történő műtárgyvásárlásokban.  Bővebben: itt

A bemutatott három művészt az Alapítvány a házigazdával egyetértésben választja ki. A tárlatokon mindenkor eredeti művek kerülnek bemutatásra. A tárlat végén kvízjátékra kerül sor, melyet a művészettörténész állít össze a művek bemutatása során elhangzott információk alapján. A lakástárlatok alkalmával a házigazda vagy az Alapítvány által felkért zenész rövid műsorral emeli az esemény fényét.