Uncategorized

Újabb sikeres Műteremsöprés Szentendrén

Ismét nagy sikerrel zajlott a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány által szervezet, immár második – tavaszi – Műteremsöprés, május 21-én. A csodálatos meleg nyári időben a résztvevők három csoportban, a Lakástárlat Alapítvány kuratóriumi tagjainak (Musza Györgyi, Balogh Zsuzsa, Varga Csaba) vezetésével indult el felfedezni a “söprésre” vállalkozó szentendrei művészek műtermeinek titkait.Tavaszi Műteremsöprés (18)
Az első csoport a Régi Művésztelepen kezdte a sétát, és látogatta meg Nagy Barbara, Aknay János, Bereznai Péter és Baksai József műtermét. A Szamárhegyen továbbsétálva, szintén betekinthettek Szabó Tamás és Makó Judit műtermébe.Szintén a Szamárhegyen efZámbó István és Verebélyi Diána is bemutatta alkotásait.
Tavaszi Műteremsöprés (38)A látogatók második csoportja az Új Művésztelepen kezdte sétáját Jávor Piroska, Asszonyi Tamás, Pirk László és Hajdú László műtermében. Innen volt, aki autóval tovább ment Pistyur Imre pismányi házába és műtermébe, ahol kora estig tartó borozássá alakult a program. A többiek becsatlakoztak a belvárosi helyszínekhez.
A látogatók harmadik csoportja – átvágva magát a filmforgatás díszletein – először az Alkotmány utca egyik kapualjában vásárolhatott Andrelli Papp J.György képeiből, majd Kabó Sz.Varga Ágnes fekete-fehér képei közül válogathatott. Utána a Templomdombról az egyik sikátoron leereszkedve Bihon Győző és Gulyás Andrea műterme felé vették az irányt, ahol Győző részletesen beszámolt képeikről és a készülő nyári badacsonyi kiállításukról. A végállomás a Folt kávézó volt, ahol Zarubay Bence éppen zajló kiállítása mellett, Szabó J. Gergely grafikus munkáiban gyönyörködhettek a résztvevők.
Varga Csaba, a kuratórium tagja, műgyűjtő szerint a Lakástárlat e rendezvény által is betölti kultúr-misszióját – Ismerd meg városunk művészeit! Légy műkedvelő!-, hiszen sokan, akik nem ismerik közelről a művészek világát, az alkotókat, azok most remek alkalmat kaptak, hogy ezen változtassanak.
A program a Lakástárlat Alapítvány Baráti Kör tagjainak és a művészeknek rendezett közös bográcsozással zárult, a Régi Művésztelepen.
Reméljük, hogy a résztvevők nem csak képekkel, de számos élménnyel is gazdagabbak lettek! Köszönjük ezt a nagyszerű programot, és várjuk adventkor a folytatást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük