Nyitott Lakástárlat

– Aki választott: Szvorák Kati

Szvorák Katalin Makó Judit egy festményét választotta. Katinak különösen megtetszettek azok a Makó képek, ahol a motívumok kifutnak a keretre. Ezek közül választott egyet, a művésznő szamárhegyi műtermében.  „Színeikben, hangulatukban nagyon közel állnak hozzám Judit képei.” – mondta Kati.

Szvorák Katit más szentendrei művészekhez is fűzi szoros kapcsolat.  A Capella koncertjeinek állandó kellékei, a színpadon hangulati elemként kiállított Pistyur szobrok.

Szvorák Katival sem volt egyszerű időpontot egyeztetni a fotózáshoz, mert a nyár a koncertek jegyében telik. Kati a fotózásra a Művészetek Völgyéből érkezett, ahol két koncertet is adott, a Teremtés Dicsérete címmel lemezbemutató koncertet, és egy másikat a Parafónia zenekarral közösen.  A napokban fejeződtek be  Kudlik Júliával közös lemezük stúdiófelvételei, melyen Kudlik Júlia gondolatai és Szvorák Katalin dalai hallhatók. Az album címe:  Szeretettel

Katalin több szálon is kötődik Szentendréhez. Tanára a Vujitcsics Tihamér zene iskolának, és a  Szentendre Közművelődéséért Díj birtokosa.

Related Posts