Esemény, Műteremsöprés

Ismét sikeres volt a Tavaszi Műteremsöprés!

Május 28-án ismét nagy sikerrel zajlott le a Tavaszi Műteremsöprésünk. A Lakástárlat Alapítvány munkatársai verőfényes napos délutánon indultak „söpörni” a lelkes közönséggel a vállalkozó kedvű művészek műtermeibe.

Első megállónk Asszonyi Tamás és Jávor Piroska műterme volt, ahol csodálatos érmék és festmények, szitanyomatok közül válogathattak az érdeklődők.

 Utána továbbsétáltunk Czakó Margit textil-iparművész és Hajdú László festőművész házaspár műtermébe.

Csapatunk miután meghallgatta a történeteket a hajdani szentendrei művészéletről, elsétált Vinkler Zsuzsi kertjéhez, ahol a cseresznyefa alatt, mozaik padokon hűsölve gyönyörködött Zsuzsi színes műveiben.

Utolsó állomásunk Lukács Tibor műterem-raktára volt. Tibor sokat mesélt nekünk Deim Pállal, ef Zámbó Öcsivel és Wahorn Andrással töltött közös időkről.

Örülünk, hogy ennyien részt vettek a programunkon, és különösen annak, hogy a lelkes törzsközönségünk mellett, számos új jelentkező is eljött velünk „söpörni”. Nekünk ez az igazi pozitív visszaigazolás, hiszen így látjuk, hogy a Lakástárlat Alapítvány a műteremsöprés programjaival is sikeresen betölti kultúr-misszióját: megismerteti az emberekkel városunk kortárs művészeit, közelebb hozza őket egymáshoz, műkedvelővé teszi őket.

Adventkor folytatjuk!