Baráti Kör, Szobortárlat, Találkozás a Mesterrel

Szobortárlat 1.0

Fantasztikus eseményt rendezett a Szentendrei Lakástárlat Alapítvány június 18-án Szobortárlat 1.0. néven. Balogh Beatrix és Varga Csaba műgyűjtő házaspár rendhagyó kerti kiállításra invitálta Asszonyi Tamás, Csikszentmihályi Róbert, Ligeti Erika (†), Pistyur Imre, Szabó Tamás, és Szentirmai Zoltán (†)  szobrászművészeket, illetve örököseiket, valamint a Lakástárlat Baráti Körének tagjait. A rendezvényről tekintsétek meg kisfilmünket és képeinket:

A művészek csodálatos szobrai gyönyörűen mutattak az arborétumi hangulatú kertben:

A kortörténeti jelentőségű program célja, hogy az érdeklődőknek bemutassa a kortárs szentendrei szobrászművészeket. A Kossuth-, és Munkácsy díjas szobrászokkal Tzortzoglou Georgios (Yorgos) beszélgetett, akik lelkesen meséltek a régi szentendrei együtt töltött időkről, műveikről, barátságaikról, mostani munkáikról. A rendezvényt P.Szabó Ernő művészettörténész is megtisztelte jelenlétével.

A jó hangulatú beszélgetés után a vendégeket remek bográcsban főtt borjúpörköltre invitáltuk, melynek elkészítését Baksai József festőművész és Nagy Sándor képkeretező mester vállalta.