Művészet ajándékba

Művészet Ajándékba – riport Balogh Zsuzsával

Nyári vasárnap délután Kárpáti Tamáséknél a '90-es évek elején

Kárpáti Tamás és Balogh Zsuzsa

 A ’90es években több barátunkkal együtt Szentendrére költöztünk egy erőnket próbára tevő építkezés eredményeként.

Férjem festőművész, így hirtelen Szentendre képzőművészeti életébe is belecsöppentem. És ahogy a mondás szerint a suszter cipője lyukas, ugyan úgy én sem a férjemtől kaptam az első képemet ajándékba. Egyszerűen azért, mert ő úgy gondolta, hogy minden képe egyúttal az enyém is.DSCN3315

Budapestről Szentendrére költözött barátainkkal, köztük  Kárpáti Tamással gyakran teáztunk és röhigcséltünk esténként, miközben férjem rendszerint egy 60 wattos izzó mellett dolgozott a nappalinkban. Tamás műteremben festett, így vele munka közben soha nem találkoztunk. Egyénisége mellett képeit is nagyon sokra tartottam.

A két fickó nálam 15-20 évvel idősebb, ezért kitalálták, hogy Tomi megfesti nekem a Zsuzsanna és a vének témáját, hisz képeit és szereplőit többnyire a Bibliából meríti. Félig se gondoltam komolyan, és egyszer csak igaz meglepetésemre elkészült a kép!

Címe: Zsuzsanna Rubens köpenyben, egy angyal és a vének. A korrupt Vének ők maguk akarnak lenni, és kaptam melléjük egy angyalt is, hogy vigyázzon rám, ahogy Zsuzsannával is tette ezt a gondviselés a bibliai időkben. A képet kedvenc fotelem felett őrzöm lassan 20 éve.

 Hátul a kép felirataKárpáti Tamás-Zsuzsanna Rubens köpenyben, egy angyal és a vének 1994

4 thoughts on “Művészet Ajándékba – riport Balogh Zsuzsával

 1. Loise szerint:

  Wow, incredible blog layout! How lengthy have you ever been running a blog for? you made blogging look easy. The full glance of your website is great, as neatly as the content!

 2. Balogh Zsuzsa szerint:

  Hi Loise,
  Thank you for your lovely words and appreciation. We really do our best to create a comprehensive on-line database with real content.
  Hope to see you soon on one of our open events! (next one is in 2 weeks)
  LT

 3. pozyczki szerint:

  Wow, marvelous weblog. And may the good times and treasures of the present become the golden memories of tomorrow. Wish you lots of love, joy and happiness. MERRY CHRISTMAS. !

 4. Kimberly szerint:

  I like this post, enjoyed this one thanks for putting up. “To affect the quality of the day that is the art of life.” by Henry David Thoreau.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.