Művészet ajándékba

Művészet Ajándékba – riport Balogh Zsuzsával

Nyári vasárnap délután Kárpáti Tamáséknél a '90-es évek elején

Kárpáti Tamás és Balogh Zsuzsa

 A ’90es években több barátunkkal együtt Szentendrére költöztünk egy erőnket próbára tevő építkezés eredményeként.

Férjem festőművész, így hirtelen Szentendre képzőművészeti életébe is belecsöppentem. És ahogy a mondás szerint a suszter cipője lyukas, ugyan úgy én sem a férjemtől kaptam az első képemet ajándékba. Egyszerűen azért, mert ő úgy gondolta, hogy minden képe egyúttal az enyém is.DSCN3315

Budapestről Szentendrére költözött barátainkkal, köztük  Kárpáti Tamással gyakran teáztunk és röhigcséltünk esténként, miközben férjem rendszerint egy 60 wattos izzó mellett dolgozott a nappalinkban. Tamás műteremben festett, így vele munka közben soha nem találkoztunk. Egyénisége mellett képeit is nagyon sokra tartottam.

A két fickó nálam 15-20 évvel idősebb, ezért kitalálták, hogy Tomi megfesti nekem a Zsuzsanna és a vének témáját, hisz képeit és szereplőit többnyire a Bibliából meríti. Félig se gondoltam komolyan, és egyszer csak igaz meglepetésemre elkészült a kép!

Címe: Zsuzsanna Rubens köpenyben, egy angyal és a vének. A korrupt Vének ők maguk akarnak lenni, és kaptam melléjük egy angyalt is, hogy vigyázzon rám, ahogy Zsuzsannával is tette ezt a gondviselés a bibliai időkben. A képet kedvenc fotelem felett őrzöm lassan 20 éve.

 Hátul a kép felirataKárpáti Tamás-Zsuzsanna Rubens köpenyben, egy angyal és a vének 1994

4 thoughts on “Művészet Ajándékba – riport Balogh Zsuzsával

 1. Loise szerint:

  Wow, incredible blog layout! How lengthy have you ever been running a blog for? you made blogging look easy. The full glance of your website is great, as neatly as the content!

 2. Balogh Zsuzsa szerint:

  Hi Loise,
  Thank you for your lovely words and appreciation. We really do our best to create a comprehensive on-line database with real content.
  Hope to see you soon on one of our open events! (next one is in 2 weeks)
  LT

 3. pozyczki szerint:

  Wow, marvelous weblog. And may the good times and treasures of the present become the golden memories of tomorrow. Wish you lots of love, joy and happiness. MERRY CHRISTMAS. !

 4. Kimberly szerint:

  I like this post, enjoyed this one thanks for putting up. “To affect the quality of the day that is the art of life.” by Henry David Thoreau.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük